Om Mig

Derfor ved jeg hvordan du har det

Efter jeg selv mistede min far meget pludseligt i en alder af 19år, begyndte jeg at få uforklarlige anfald af panik og angst.


Anfald med hjertebanken. Koldsved. En klaustrofobisk følelse af panik. Jeg kunne ikke finde ro nogle steder. Ville bare ud eller væk fra situationen jeg var i. Uden dog at vide hvor jeg ville hen. Anfaldene opstod flere gange som lyn fra en klar himmel.


Jeg begyndte at frygte, at jeg måske var ved at udvikle en eller anden form for "sindssygdom" - og kort tid efter var jeg fuldstændig fanget i et tankspind, som gjorde at jeg var i konstant stress og gik rundt og frygtede, at der ville komme et nyt anfald.


Jeg mistede snart glæden ved de fleste ting og aktiviteter og kom ofte i perioder i en depressiv tilstand, hvor alt virkede gråt, trist og helt umuligt og uoverkommeligt at tænke på. 
Og efter nogle få ugers "ekperimenter" med mine egne tanker, følelser og gamle oplevelser føltes det som mit liv havde ændret sig fuldstændigt. Det var som om alle mine angstprovokationer var "blevet opløst", hvilket jeg idag 10 år efter kun kan bekræfte. Ingen spor af klaustrofobi eller panikangst har vist sig siden.


Som professionel problemknuser med mere end 25 års erfaring,  blev jeg naturligt nok meget fascineret af den imponerende effekt, som mine eksperimenter og teknikker havde haft på min egen krop og sjæl.
I de efterfølgende år blev teknikken min helt store passion. Jeg brugte al min fritid på at studere og udforske teknikkerne, og benyttede enhver lejlighed på at afprøve  den på mine venner og bekendte. Og snart begyndte jeg at udvikle og tilpasse behandlingen specielt til de forskellige angst- og stressrelaterede lidelser, som jeg havde en del erfaring og indsigt i.


Den sidste jeg fik gjort helt fri af sin panikangst, som hun havde været forfulgt af i over 20 år, spurgte mig hvorfor der ikke var flere som skulle have glæde at den viden, erfaring og evne jeg efterhånden har tilegnet mig. 


Da jeg efterfølgende erfarede, hvor mange i Danmark som går rundt og plages helt forfærdeligt af angstlidelser, som er umulige for dem at slippe af med, besluttede jeg mig for at min behandlingsteknik skulle gøres tilgængelig for flere.


Så nu holder jeg fri et par dage om ugen fra min ingeniør virksomhed, for at hjælpe angstramte tilbage til livet igen. Og det føles helt fantastisk, især fordi det lykkes så ofte.

Som uddannet ingeniør og økonom er det naturligt for mig at være skeptisk og fact orienteret. Men jeg er samtidig også af natur åben og nysgerrig overfor alternative løsninger, selv om de ikke kan forklares med den viden vi har til rådighed.

Min berøring med sundhedssektoren viste mig snart, at især her er der mange flere muligheder, hvis man er åben for behandlingsmetoder som ikke lige kan forklares med udgangspunkt i den vestlige opfattelse af menneskekroppen. Hypnose, akupunktur, zoneterapi er blot nogle  eksempler.
Desværre har et  behandlingssystem, i et lille land som Danmark,  én stor svaghed. De meget begrænsede ressourcer betyder at man bliver nødt til at begrænse sig og nøjes med at annerkende de dokumenterede behandlinger. Også selv om de ikke er specielt gode.  Det var derfor helt naturligt for mig på egen hånd at søge blandt de såkaldte "alternative behandlinger"


I denne proces stødte jeg i 2007 ved et tilfælde på en helt ny amerikansk behandlingsform, som kombinerer moderne vestlig terapi med Østens median model og hvor man arbejder meget målrettet med at neutralisere underbevidsthedens sammenhæng mellem specifikke tanker og følelser.


Jeg afprøvede straks behandlingen på min klaustrofobi. Og den forsvandt i løbet af noglel minutter fuldstændigt som dug for solen. Noget forbløffet, men glad og optimistisk kombinerede jeg straks teknikken med de seneste forskningsresultater fra PTSD behandling, som jeg også havde kendskab til.

*Disclaimer

Der er ingen garanti for at opnå et bestemt resultat i behandlingen. Selv om langt de fleste reagerer positivt, er vi alle forskellige og reagerer forskelligt på behandling. Testimonials på dette websted er derfor ikke nødvendigvis repræsentative for hvad du kan forvente. Ved start af behandling, accepterer du, at vi ikke er ansvarlige i tilfælde af manglende behandlingsresultater.


Copyright  ©  All Rights Reserved 2014                                                  Angst & Stress Terapeut Peter Pedersen                                    3500 Værløse                            Tlf 31 12 93 37

   

Telefontid: Mandag til Fredag fra 8.45 til 9.15